BAS JO17-2 - ASV Dronten B3 : 2-4

BAS JO17-2 2 - 4  ASV Dronten B3
15-2-2005

BAS verliest ongelukkig in een sterke wedstrijd

Dinsdagavond 15 februari speelde BAS B2 een oefenwedstrijd tegen ASVD B3 op het verlichte hoofdveld. De wedstrijd kwam in de plaats van de training van woensdag omdat Bert er dan niet kon zijn. Bert probeert steeds een betere tegenstander om een uitdaging te vinden voor de verwende spelers van BAS B2. Het team had niet verloren sinds de oefenwedstrijd tegen ASVD B2 in de voorbereiding van deze competitie. Er waren vooraf nog spelers die lakoniek reageerde. Er was immers al eens gewonnen van Swift B1 en diestaan eerste in de competitie van ASVD B3 ( zelf 5e )

Op het veld was direct zichtbaar dat de spelers van ASVD een stuk groter waren wij. Ook in het spel zag je dit terug. Al in de eerste minuut scoorde ASVD met een gelukkig zondagsschot dat Ricus gemakkelijk leek te stoppen maar plotseling toch achter de doellijn verdween. Er werden in alle linies duels verloren. Ook was opvallend dat er sprint duels verloren werden. Dit moest opgelost worden met veel werklust. De spelers steunde elkaar waar mogelijk. Na verloren duels werd zelden bij de pakken neer gezeten maar direct de achtervolging in gezet en voor rugdekking gezorgd. We werden in de verdediging teruggedrongen. In de 21e minuut kwam een voorzet van rechts over Ricus midden in het doelgebied uit bij Tim zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Tim wist dit echter niet en wilde ruimen. Hij raakte de bal verkeert waardoor deze loeihard in het eigen net belande.( 0 - 2 ). Met deze stand gingen we de kleedkamer in. Bert vond het niet slecht gaan maar de spelers waren het hier niet mee eens. Zij hadden een paar wijzigingen in hun hoofd. Bert wilde hier eigenlijk niet op in gaan maar na aangeven van Martijn werd deze gewisseld voor Silvan die het links voor niet naar zijn zin had.

De tweede helft was nog geen minuut oud of Silvan kreeg in een duel op het middenveld een schop tegen zijn enkel en moest met een flinke bloeduitstorting het veld verlaten voor Martijn die op zijn eigen plaats terugkeerde. Hij moest daar flink knokken en hard rennen maar geen van de tegengoals kwam vanaf zijn zijde.( prima gewerkt ) In de 52e minuut was het wederom raak voor de gasten uit Dronten. Een slap schot dat elke richting miste raakte in de 16 een ASVDer op zijn rug waardoor de bal onhoudbaar voor Ricus in zijn linker hoek verdween. Nu was de maat vol. Binnen een minuut werd Arno op links gelanseerd. Hij sneed mooi in en kreeg de bal in de loop mee waardoor hij vrij voor de doelman komt en goed inschiet ( 1 - 3 ). In de 55e minuut komt ASVD weer eens goed voor ons goal te staan. Er komen dan regelmatig veel spelers in de 16 meter. Nu was het de tegenstander van Koen die daar aangespeeld werd. Koen was prima meegekomen maar zijn tegenstander was wel twee koppen groter en veel sterker en kom zich in een prima positie manouvreren en scoren. Het laatste kwartier was voor BAS. ASVD leek moe gestreden. We kwamen steeds meer van onze eigen goal af te spelen. Op het middenveld vocht Corne ( in het veld gekomen voor Koen ) zich verdienstelijk terug en veroverde de bal. Hij speelde Arno op links aan en hij zag Paul een goede loopactie maken en speelde hem op tijd aan waardoor hij vrij voor goal kon scoren. Nu eens niet een lange bal maar een keurige combinatie. Hier bleef het bij.

Al met al een goede wedstrijd tegen een sterkere tegenstander. We werden terug gedrongen maar met georganiseerd verdedigen en hard werken werd er goed gespeeld. Hoewel ASVD het grootste deel van de wedstrijd een optisch overwicht had scoorde het drie keer gelukkig. De overwinning van ASVD B3 was terecht maar we hebben het ze erg moeilijk gemaakt. Met een beetje minder pech had er meer in gezeten.

Helaas heeft SVI voor zaterdag een baaldag aangevraagd waardoor het er op lijkt dat we niet hoeven te spelen. Bert is nog wel op zoek naar een tegenstander voor een vriendschappelijke wedstrijd. Wordt vervolgd.