DOS Kampen B3 1 - 8  BAS JO17-2
11-12-2004
De Maten, De Maten 2 Kampen

DosK B3 - BAS B2 1 - 8

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moesten we tegen Dos uit Kampen. De eerste wedstrijd was geeindigd in 5 - 0 voor ons. Dit was onze krapste overwinning. Met 12 spelers reiste we af naar Kampen. Bert wilde een voorhoede proberen met Silvan op links, Thijs in de spits met zijn rug naar de goal om te kaatsen en Paul op rechts. Eigenlijk hoort Corne hier ook bij. Hij speelde mid mid maar op zijn eigen wijze. Dat betekent dat hij vlak achter Thijs speelde. Door de middenvelders, Koen en Dirk, wat meer centraal te laten voetballen hoopte Bert dat er niet zo'n groot gat zou zijn tussen de aanval en de verdediging. Daar speelde Tom S op links, Tim en Arno centraal en eerst Martijn en later Tom v W op rechts.

Opvallend was dat we meer onder druk kwamen als in vorige wedstrijden. Niek moest regelmatig in actie komen als keeper. We kwamen wel op voorsprong door een goal van Paul in de 6e minuut en een eigen goal in de 9e minuut. Ondanks dat kon de aanval geen indruk maken. Silvan verloor veel ballen, Thijs vroeg nogal eens diep, iets wat we niet hadden afgesproken. Corne was opvallend beter bij balbezit tegenstander(BBT) als bij balbezit(BB). Pas in de 27e minuut kon de B2 weer scoren via Thijs die regelmatig op de juiste plaats stond om de bal op doel te schieten.

In de tweede helft speelde Tim met Tom v W in het centrum. Na 5 minuten brak Dos door op onze linker kant. Koen koos er voor om zijn directe tegenstander los te laten voor een andere speler die hij waarschijnlijk gevaarlijker achte. De eigen man van Koen kreeg de bal terug en vrij voor de goal liet hij Niek kansloos. Hierna hebben we ze nauwelijks meer gezien voor onze goal. Het spel werd beter en dit resulteerde in nog eens drie(3) goals van Thijs. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Silvan nog loon naar werken. Hij ging gaande weg steeds beter voetballen en dat leidde tot twee goals in de laatste drie minuten. Eerst een solo actie zoals we die al eens gezien hadden vorige week van Jordi en vlak daarna via een prachtige kopbal tegen de looprichting in van de doelman van Dos. Met de uiteindelijke stand was Bert zeer tevreden.

Ook het spel kom zijn goedkeuring hebben. De bal was veel meer in ons bezit dan vorige week. De spelers boden zich beter aan en er werd beter ingespeeld. Er waren ook minder diepe ballen. Nu nog iets beter kijken wat de speler zonder bal wil en proberen de juiste keuzes te maken. Woensdag is alweer de laatste training van dit jaar. Denk er even aan dat we waarschijnlijk op maandag 8 januari oud papier moeten lopen samen met BAS 1. De eerste training in het nieuwe jaar is op woensdag 5 januari in de vakantie.