BAS JO17-2 - ASV Dronten B5 : 6-0

BAS JO17-2 6 - 0  ASV Dronten B5
4-12-2004

BAS B2 - ASVD B5 6 - 0

Deze week de wedstrijd tegen ASVD. Het is de eerste wedstrijd in de tweede helft van de competitie. De uitwedstrijd werd gewonnen met 0 - 8. Toch was er reden voor Bert om zich iets ongerust te maken. We misten door blessures Vladi en Martijn. Het zijn onze beide backs en twee spelers die goed hun, vooral verdedigende, taak uitvoeren. Tevens had Dronten nog geen enkel punt verspeeld in uitwedstrijden. In deze derby kende veel spelers tegenstanders van school. Dit was een goede reden om veel goals te willen scoren en dus vooral aanvallend te denken en voetballen.

Vooraf dus een preek van Bert die het verloop van de wedstrijd schetste. Een negatief verhaal waarin niet werd mee verdedigd door de aanvallers en middenvelders en waarbij deze voorin zouden blijven hangen. In de wedstrijd viel het dus gelukkig nog wel mee. Omdat Tim deze keer op goal stond moest zijn broer het in het centrum van de verdediging doen met voorstopper Silvan. Met zijn snelheid kan Silvan altijd nog een hoop repareren. Silvan passeren valt niet mee. Je komt hem minstens 3 keer tegen. Op de back positie stonden links Tom S en rechts Tom v W. Zij hebben een prima wedstrijd gespeeld. Met deze verdediging heeft Tim nauwelijks een serieuze bal gehad. Op het middenveld was vooral Arno deze zaterdag goed op dreef. Op de linker flank kwam hij regelmatig goed door zonder al te vaak zijn verdedigende taak te vergeten. De eerste keer dat hij de achterlijn haalde en de 16 insneed leverde een strafschop op. Deze werd door Paul genomen.(0 - 0 jammer) Een volgende keer leverde hij een prima pass af waar wederom Paul de bal voor het intikken had. (weer jammer) Het centrum zat wel goed met Randy op de mid mid. Altijd hard werken en positief coachen. Hij is nooit zelfzuchtig en verdeeld het spel naar eigen inzicht. Op rechts had Dirk het moeilijk. Hij is niet de snelste en heeft ook zijn fysiek niet mee. Hij kan veel met de bal en wil hem vaak op de meest vreemde wijze spelen. In de aanval kwam Koen er niet aan te pas. Thijs in de spits wil nog teveel diep. Hij kan beter in de voet vragen en kaatsen of draaien en schieten. Hij is redelijk balvast (de ballen springen niet zo ver weg als hij een bal aanneemt) Paul op rechts kon makkelijk meer scoren dan de 4 goals die hij er nu in had zitten.

In de tweede helft was het spel niet best. Verdedigend kwamen we niet in de problemen. De spelvoortzetting na het veroveren van de bal was echter slecht. Veel te vaak werd de lange bal gespeeld. Ook als dat niet gevraagd werd. De aanvallers kunnen daar normaal nog wel wat mee maar niet deze zaterdag. De doelpunten kwamen via een kluts door een Dronter verdediger na een hoekschop en door een individuele actie van Jordy vanaf het middenveld via de achterlijn bij de korte hoek. Echt uitgespeelde kansen zoals in de eerste helft waren niet te zien. Het in de eerste helft toegestroomde publiek verliet dan ook snel het veld.

De keuze mogelijkheden voor Bert worden er niet makkelijker op. Waarschijnlijk keert Martijn de volgende week weer terug. Hij wil wel weer gaan trainen. De grote groep met spelers die graag voorin spelen maken dat er veel gewisseld moet worden. Vaste plaatsen zijn er alleen voor echte verdedigers. Alleen Niek heeft nog niet gekeepd en hij zal dus volgende week de gelegenheids keeper zijn. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is de uit wedstrijd bij DOS in Kampen.

Tim: 6.5 Niek: 7 Tom vW: 7 Silvan: 7.5 Tom S: 7.5 Dirk: 6 Jordy: 6.5 Corne: 6 Koen: 6 Thijs: 6 Paul: 7 Arno: 7.5 Randy: 7